Edufutura -viestintätiimin kesä

Kevät ja kesä meni, syksykin pikkuhiljaa meinaa jo tulla jäädäkseen.

Otetaan muutama askel taaksepäin ja katsotaan, mitä tapahtui kesällä 2018 töiden ja opiskelujen puolesta. Mitä opin ja mitkä oli parhaimmat jutut missä pääsin olla mukana?

Kesä 2018 kiteytetysti

Kesä-heinä-elokuun ajan toimin EduFuturan viestintätiimissä kokopäiväsenä tiimiläisenä. EduFutura Jyväskylä on siis JAMKin, Jyväskylän yliopiston sekä Gradian yhteenliittymä, joka tarjoaa mahdollisuuden ristiinopiskelulle ja rikkoo oppilaitosrajoja. Viestintätiimiin kuului 5 tyyppiä jokaisesta oppilaitoksesta, ja itte tein kesän aikana enimmäkseen podcasteja, videoita ja erilaisia kuvituksia.

Opiskelun ilosanomaa olin koko kesän julistamassa, ja lisää siitä voitkin lukea meidän eri somekanavista, joita päivitettiin tosi ahkerasti:

Stoori.fi blogi: https://www.stoori.fi/studentjkl/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCnNiCkPHQENEIwn5hvh7Nzg

Soundcloud podcastit: https://soundcloud.com/edufuturajkl

Kieku podcastit: https://www.kieku.com/channel/EduFutura%20Jyv%C3%A4skyl%C3%A4

Facebook: https://www.facebook.com/edufuturajkl/

Instagram: https://www.instagram.com/edufuturajkl/?hl=fi

 

Opit ja kopit

1. Tarinat

Koko kesä pohjautui tarinoille, sillä keräsimme podcastien muodossa yli 20 opiskelijatarinaa kaikilta aloilta ja eri oppilaitoksista. Yhdistävä tekijä oli Jyväskylä ja siellä opiskelu, ja kuinka uskomattoman monta ja erilaista tarinaa näidenkin ympärille saatiin aikaan? Kilpaurheilua, vaihtokokemuksia, työntekoa opiskelujen ohessa, yrittäjyyttä, oman polun löytämistä ja politiikkaa.

Tarinat löytyvät sekä Youtubesta, Soundcloudista että Kiekusta.

 

2. Podcastit ja niiden kokoaminen

Huh, ennen kesää ei ollut muuta kokemusta, kuin podcastien kuunteleminen. Niiden kokoaminen, äänittäminen, editoiminen ja julkaiseminen onkin ähän monimutkaisempi projekti, sitä joutui syventyä asiaan jos toiseenkin. Tutuksi tuli erilaiset mikrofonit, podcast-ohjelman rakenteen suunnitteleminen, yhtenäisen ilmeen ja intron suunnitteleminen, itse äänitys, editoiminen ja eri julkaisualustat.

Podcast-sarja Mitä edua? on tämän kesän aikaansaannos, joka sisältää yli 20 opiskelijatarinaa Jyväskylässä opiskelusta. Eri aloja ja oppilaitoksia, varmasti jokaiselle jotakin:

Soundcloud, Kieku, Youtube

 

3. Kangaskassin suunnitteleminen

Kesän suurin onnistuminen oli EduFutura Jyväskylän kangaskassin suunnitteleminen, oon siitä tosi ylpeä! Tätä kuosia suunniteltiin niin bussissa Suomessa kuin Kreikassa etelän auringon alla, ja ensimmäisestä luonnoksesta ollaan tultu tosi pitkälle.

Lopputulos tässä, tadaa!

EduFutura Jyväskylä, JAMK, Jyväskylän yliopisto, linkki, harjun portaat, kuokkalan silta, studentjkl, harjun iltasoitto, Gradia

 

4. Videot ja editoiminen

Videoiden editoiminen olikin tuttua jo aikaisemmin, mutta nyt päästiin taas muutama askel eteenpäin. Alla kaksi mun mielestä parhainta onnistumista. Me yhdessä meiän viestintätiimin Sofian kanssa rokattiin kaikki tän kesän videot!

 

5. Isojen organisaatioiden kanssa työskenteleminen

EduFutura Jyväskylä on aikamoinen uurastus, sillä jollain tavoin on saatu yhteen kolme isoa yritystä ja organisaatiota: Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Jyväskylän yliopisto sekä Gradia. Päästiin viestintätiimin kanssa osallistumaan vähän brändiuudistukseen, joka on varmasti monen muunkin asian lisäksi aika hankalaa viedä niin monen eri ihmisen, mielipiteen tai ohjeistuksen läpi.

Olen opiskelujen ajan työskennellyt suurimmaksi osin pienten yritysten ja joustavien organisaatioiden parissa, jonka johdosta yllätyin suuresti tästä suurien organisaatioiden jähmeydestä. Huh.

 

Kesä oli kaiken kaikkiaan loistava, ja nyt on hyvä aika alkaa kurottelemaan kohti opinnäytetyötä, valmistumista ja ensi vuotta!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s