#YlpeästiAMK

Kun miä alotin opiskelut lukiossa vuonna 2012, olin varma että lukiosta mennään suoraan yliopistoon.

 

Sellainen se mielenmalli silloin oli: amiksesta ammattikorkeaan ja lukiosta yliopistoon. Eikös se niin mene? Niin tuli aika hakea jatko-opintoihin, ja kaksi ensimmäistä paikkaa mulla olikin yliopistoja. Pänttäsin kauppakorkeiden pääsykokeisiin hulluna, mutten päässyt sisään. Tulokset kuitenkin tulivat, ja ne kertoi mun päässeen Jyväskylän ammattikorkeakouluun.

Hain Jyväskylään lukemaan liiketaloutta lähinnä Tiimiakatemian takia. Joku oli tullut kertomaan siitä meidän lukion auditorioon ekan lukiovuoden aikana, ja se jäi todellakin mieleen. En tiennyt tarkalleen, mitä ihmettä siellä tehdään (tiedänköhän vieläkään?), mutta Tiimiakatemia jätti jälkensä.

#ylpeästiamk - Page 3

Ensimmäinen vuosi Jyväskylän ammattikorkeakoulussa oli perusopintoja, ja toisena vuonna päästiin tekemisen makuun siirryttäessä suoraan Tiimiakatemialle. Me perustettiin osuuskunta ja ruvettiin hommiin: hankittiin projekteja, asiakkaita, luettiin kirjoja ja kehitytään yhdessä tiiminä (tiimi = osuuskunta). Ja sitä me tehdään nyt ja vielä viimisenkin vuoden ajan.

Ammattikorkeakoulut on ”työelämäsuuntautuneita korkeakouluja”, ja parasta on ehdottomasti ollut tää käytännössä tekeminen. Lukiossa pärjäsin lukuaineissa ihan hyvin, ehkä siksi aattelin että yliopistossa eteen tuleva kirjojen lukeminen vois sopia mulle kivasti. Mutta näitä juttuja, mitä oon nyt oppinut, ei voi vaan oppia pelkästään niitä kirjoja lukemalla. On mahtavaa, miten Tiimiakatemia perustuu just tähän: ensin luetaan teoriaa kirjoista ja sitten viedään se heti käytäntöön. Opitaan, mikä meni hyvin ja missä oli kehitettävää seuraavaa kertaa varten.

#ylpeästiamk - Page 1

On aika hullua, että ammattikorkeakoulukokeilu on alotettu vasta vuonna 1991, ja ensimmäiset valtioneuvoston toimiluvalla alottaneet ammattikorkeakoulut starttasivat vuonna 1996. Kuitenkin yksi pohjoismaiden ensimmäisiä yliopistoja, ’Turun Akatemia’ on alottanut hommansa jo vuonna 1640.

Nyt kun ammattikorkeakouluihin on mahdollisuus, anna sille mahdollisuus.

Miä oon #YlpeästiAMK 

#ylpeästiamk - Page 2


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s