Visuaalinen ajattelu

Mikä on visuaalisen ajattelun valmennus?

Kyseessä on koko syksyn ajan kestänyt valmennus, jossa opetellaan visuaalisuuden tuomista arkeen ja työhön: johtamiseen, projekteihin, asioiden ymmärtämiseen… melkein mihin vain! Eikä se ole pelkkää piirustelua, vaan auttaa esimerkiksi ajattelussa ja johtamisessa.

visuaalisen ajattelijan muistikirja, visuaalinen ajaattelu, kuvitellen, tiimiakatemia, visuaalisuus

Ensimmäinen kerta alotettiin tutustumalla peruskuviointiin ja visualisoinnin perusteisiin. Ei tarvi olla mikään mestaripiirtäjä, jotta voi piirtää. Tärkeintä on lähinnä hahmottaa se kokonaisuus, ja laittaa se mahdollisimman simppelisti paperille. Ekan kerran jälkeen fiilis oli ihan loistava! Tää valmennus oli ehdottomasti tehty mua varten, ja jo nyt olin saanut niin paljon uutta oppia, jota viedä käytäntöön.

Mun tavotteena oli tehdä valmennuksen jälkeen tai sen innoittamana maailman hienompia muistiinpanoja ja lopettaa tyhjän tilan pelkääminen vihkossa tai muistiinpanoissa. Kamalia pelkoja, eikö?

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Seuraavalla kerralla paneuduttiin siihen, miten kaikenmaailman neliöt ja kolmiot viedään käytäntöön. Miten saisi tehtyä maailman hienompia muistiinpanoja luennosta tai seminaarista? Miten osallistan tiimin tai projektiryhmän mukaan?

visuaalisen ajattelijan muistikirja, visuaalinen ajaattelu, kuvitellen, tiimiakatemia, visuaalisuus, nopeat kokeilut, värikoodaus, treenit, projektit, asiakas

Viiminen kerta oli sadonkorjuu, kerättiin yhteen mitä kukin on oppinut ja vienyt käytäntöön. Oli jotenkin ihana kuulla, miten eri ihmiset oli käyttänyt valmennusta eri tavoin. Visuaalisuus oppimissopimuksessa, omien tunteiden läpikäymisessä, tarjouksen kokoamisessa, prosessin kuvaamisessa, opinnäytetyön kaavioisa, palavereissa, muistiinpanoissa tai vaikka cv:n pohjana.

 

Visuaalinen ajattelu ja valmennus – opit?

Ei tarvitse osata piirtää. Pääasia on se, että asia tulee piirustuksesta ilmi. Eikä senkään tarvi tulla ilmi kaikille tyypeille, jos se on tarkoitettu vaan itelle. Itselle tehdyissä muistiinpanoissa vain minun itteni on saatava selvää niistä muistiinpanoista!

Aina voi oppia lisää. Yhden valmennuksen jälkeen ei ole lähelläkään mikään mestari (valitettavsti). Oppiminen nyt vie aikaa, tässäkin jutussa. Aina oppii paremman tyylin ilmaista projektin kiertokulkua, piirtämään luennoijan tai vaikka kirjoittamaan selkeämmin. Aina voi parantaa.

visuaalinen ajattelu, visuaalisuus, piirustelu

Blogiin kuvia visualisoinnista. Aiheet joista kirjoitan, eivät ole kovin kuvakeskeisiä, mutta ilman kuvia teksti jotenkin tökkii. Itteäni ainakin hirvittää pitkä tekstilitanja ilman kuvia. Ja kuvien ei tarvi olla blogitekstissä pelkkiä kuvituskuvia, vaan ne voi antaa sille paljon lisäarvoa. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, se auttaa asian mieleenpainumisessa ja ymmärtämisessä.

Visualisointi auttaa ajattelussa. Vaikka aiheena olikin visuaalinen ajattelu, en olisi uskonut, että se voi auttaa myös ajattelussa. Kuulostaa ehkä hölmöltä, kieltämättä. Asiat selkeytyy, kun ne laittaa paperille ja suuremmat kokonaisuudet hahmottaa helpommin. Ja mikä parasta, myös joku muu voi hahmottaa ne paremmin. En vain miä itte.

 

Visuaalinen ajattelu tulevaisuudessa?

Parasta tässä on se, että vaikka valmennus loppuu, kaikki opit on nyt käden ulottuvilla ja valmiita vietäväksi kokeiluun erilaisiin projekteihin ja omaan tiimiin. Haluan kanssa ehdottomasti kertoa parhaita tapoja ja käytäntöjä meidän tiimille esimerkiksi treenien yhteydessä. Ja erityisesti pojille, koska sattumalta kaikki meidän tytöt löysi itse tiensä tuohon valmennukseen.

Pikkuhiljaa lisää kokeillen ja tutkien, sillä tällä pohjalla on tosi helppo jatkaa eteenpäin. Ja jos haluaa lisää haastetta, niin aina löytyy lisää Pinterestistä, Youtubesta ja muualta netin syövereistä

visuaalisen ajattelijan muistikirja, visuaalinen ajaattelu, visuaalisuus, tiimiakatemia, visuaalisuus, prosessi, projekti

 


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s