Kokouspalveluiden myynti pienellä paikkakunnalla

Mikä oli Vain voittajat muistetaan -viikko?

Vain voittajat muistetaan -viikolla Tiimiakatemian tiimit kisasivat toisiaan vastaan: kuka onnistuu oman asiakkaan kanssa parhaiten! Viikolle oli tarkoitus myydä etukäteen ensisijaisesti myynninedistämiseen liittyvä haaste, joka ratkaistiin viikon aikana. Tuomaritiimiin kuului tiimiyrittäjiä ja valmentajat, jonka lisäksi asiakkaan antama arvosana sekä kauppahinta ratkaisivat. Palkintona oli 1000 euroa, mainetta ja kunniaa!

globaattori, osuuskunta, tiimiakatemia, vain voittajat muistetaan, puheluita, yritys, yritykset, toimeksianto

Mikä oli toimeksianto?

Meidän tiimillä oli suht hyvä meno jo ennen viikkoa, kun lähdettiin tavoittamaan viikolle sitä yhteistä asiakasta. Me soiteltiin pareittain eri yrityksiin ja joka viikolle oli puhelutavoitteet, jotka me tosiaan saavutettiin! Parasta oli, että kerrankin tavotteet myös toteutuivat. Se ei ole ollut niin itsestäänselvää meidän tiimissä.

Myös toimeksianto saatiin, ja asiakasyrityksemme oli ravintola-alan yritys pienemmältä paikkakunnalta. Haaste oli: miten saada myytyä päiväkokouksia, mieluiten yli 20 hengen ryhmille?

Heti, kun toimeksianto saatiin, oli selvää ettei tässä ollut oikotietä onneen. Me aloitettiin tekemällä tutkimus potentiaalisiin yrityksiin tai yhdistyksiin, josta selvisi nopeasti, että kokoukset oli melko kilpailtuja tällä alueella. Läheltä löytyi muutama paikka, jossa kokousten pitäminen oli täysin ilmaista, kelpotiloissa. Saimme kuitenkin muutaman liidin, jotka toimitettiin toimeksiantajalle.

Koska kokouspalveluihin painottaminen tuntui toivottamalta, mietimme miten muuten tyhjiä kokoustiloja saisi hyödynnettyä. Loimme muutaman konseptin tähän, ja olimme valmiita myös toteuttamaan niitä -kuin testiksi.

globaattori, osuuskunta, tiimiakatemia, vain voittajat muistetaan, puheluita, yritys, yritykset, toimeksianto, markkinatutkimus, ideoita nettisivuille, liidi, liidit, raportti, kokoukset, kokous, tarinat, tarina, kilpailijat, kilpailija

Miten ongelma ratkaistiin?

Viikko meni loppujen lopuksi suht hyvin, vaikka toimeksianto oli haastava me ei jääty ihmettelemään paikalleen, vaan yritettiin ratkoa ongelma siitä huolimatta. Tiimi pysyi pientä rakoilua lukuunottamatta hyvin kasassa!

Tuli kuitenkin maanantain aika, hetki kun annettiin tämä aikaansaannos asiakkaalle. Kaksi meistä kaasutteli paikan päälle ja esitteli tämän kaiken: markkinatutkimuksen, ideoita nettisivuille, uudet ideat, raportin ja liidit. Odottelime tiistaihin, kunnes saimme kirjallisen palautteen viestinä.

Miten me onnistuimme?

globaattori, osuuskunta, tiimiakatemia, vain voittajat muistetaan, puheluita, yritys, yritykset, toimeksianto, markkinatutkimus, ideoita nettisivuille, liidi, liidit, raportti, kokoukset, kokous, tarinat, tarina, kilpailijat, kilpailija

Ylläoleva kuva kertoo kaiken oleellisen. Työ oli hyvä, mutta siitä puuttui kaksi asiaa: muutaman kilpailijan hinnat ja tarinoiden ideoiminen tai luominen kyseiselle yritykselle. Hyvää oli tutkimus, ideat nettisivuille ja saadut liidit. Sen lisäksi materiaaleihin kuului uudet ideat tilojen täyttämiseksi ja raportti koko viikosta. Arvosana oli silti asteikolla 4-10 vitonen. Se tarkoitti 0€, koska asiaksa maksoi vain siitä, miten me onnistuimme.

Olen kuitenkin aivan eri mieltä siitä, miten me onnistuimme. Pelkästään tutkimuksen tekeminen oli iso homma, jonka lisäksi kahdeksan henkilöä työskenteli koko viikon ajan.

Mitä me opimme?

Ensi kerralla meillä on tarkemmat kriteerit siitä, milloin asiakkaan ongelmaan on vastattu odotusten mukaan. Enemmän yhteydenpitoa asiakkaaseen, ja mieluusti lopuksi yhdessä keskustelu arvosanasta, jotta kumpikin voi sanoa sanottavansa kasvotusten.

 


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s