Tästä lähdetään! #tiimiakatemia25

Keksin ittestäni ihan loisteliaan jutun, nimittäin aion dokumentoida yhden projektin kokonaisuudessaan tänne blogiin! Saan kirjoitettua ajatuksiani ylös, teen tapahtumasta läpinäkyvämmän, levitän Tiimiaaktemian juhlaviikon ilosanomaa ja toivottavasti herätän myös jonkinlaisia ajatuksia. Kaikki tähän projektiin liittyvät postaukset tunnistat tästä: #tiimiakatemia25. Tiimiakatemia täyttää tammikuussa 25 vuotta, jonka johdosta olen päässyt tekemään Tiimiakatemian 25-vuotissynttäreitä yhdessä Dimangian Millan ja Anskun kanssa.

#tiimiakatemia25, tiimiakatemia, iltajuhla, synttärit, tiimiakatemian synttärit, visual thinking, drawing, draw, visuaalinen ajattelu, visuaalisuus, visuaalisuus tiimiyrityksessä, save the date, 20.1.2018, piippukatu, jamk,

Alun alkaen en oikein tiennyt, miksi lähdin koko juttuun mukaan. En ole erityisen kiinnostunut tapahtumien järjestämisestä, mutta valmentajat suositteli tätä projektia mulle. Ja vähän laajemmin ajateltuna ihan hyvä juttu, koska miksi en kokeilisi tällasta? Eikä tapahtuman järjestäminen ole pelkästään koristeiden etsimistä ja paikan varaamista -siitä oppi numero 1!

Iltajuhla on osa Tiimiakatemian juhlaviikkoa 

Mielenkiintoista tässä projektissa on se, että me ollaan osa isompaa kokonaisuutta eli Tiimiakatemian 25-vuotisjuhlaviikkoa! Tähän kokonaisuuteen kuuluu meidän lisäksi Team 4 Learning sekä Juhlaseminaari. Team 4 Learning on kaksipäiväinen kansainvälinen verkostoitumis- ja oppimistapahtuma, jonka toteuttaa projektiryhmä tiimiyrittäjiä. Juhlaseminaari taas on Tiimiakatemian hengessä toteutettu tapahtuma töynnä tarinoita ja puheenvuoroja ennen iltajuhlaa eli synttäreitä!

#tiimiakatemia25, tiimiakatemia, ta25, synttärit, tapahtumat, tehdään tapahtuma, teot tarinat tulevaisuus, team 4 learning, juhlaseminaari, iltajuhla, tiimiakatemia, jyväskylä, 20.1.2018

Mitä on jo tehty?

Me alotettiin hommat jo kesällä, koottiin pikkasen kasaan sitä mitä oli odotettavissa tai mitä rooleja projekti sisältää. Aluksi koko juttu tuntui ihan kaaokselta, tehtävää oli tosi paljon. Enkä ehkä sanoisi vieläkäään, että kaikki olisi ihan kristallinkirkasta. Kuitenkin, roolit on saatu jotakuinkin jaettua: Milla on projektipäällikkö, Ansku vastaa markkinoinnista ja miä asiakkaista, yhteistyökumppanista ja ohjelmasta.

Viime aikoina tahti on vaan nopeutunut, hommat alkaa selkenemään ja sitä kautta tehtävää on enemmän. Milla pitää ohjia käsissä ja pyrkii olemaan selvillä kaikesta mitä tapahtuu. Ansku miettii markkinointia ja siinä todenteolla onkin miettimistä, kun pakka on vielä aika auki. Sitten miä oon koonnut lähinnä yrityspaketteja ja miettinyt yhteistyöjuttuja.

#tiimiakatemia25, tiimiakatemia, iltajuhla, synttärit, tiimiakatemian synttärit, visual thinking, drawing, draw, visuaalinen ajattelu, visuaalisuus, visuaalisuus tiimiyrityksessä, save the date, 20.1.2018, piippukatu, jamk, projektiryhmä, projekti, tapahtuma, tema4learning, juhlaseminaari

Paikan kanssa on ollut ongelmia, jotka on meinannut viedä meiän huomion pois pääasiasta eli ikimuistosen tapahtuman rakentamisesta. Alustavasti me ajateltiin mennä Paviljonkiin -tehdään asiat isollaan ja tässä keskustan tuntumassa. Mutta kun sieltä saatiin ensimmäinen tarjous, ollaan vaan mietitty miten me selvitään. Vain tilan takia lipun hinta oli tosi korkea, mkä on ihan älytöntä. Kuka maksaisi juhlalipussaan siitä, että pääsee johonkin tiettyyn juhlapaikkaan, jollei se ole jotain-tosi-siistiä? En usko, että Paviljonki on sen arvoinen.

Yksi suurimmista yllätyksistä ainakin itselleni on ollut se, että tänä vuonna synttärit ei ole vain synttärit. Me todella ollaan osa Tiimiakatemian juhlaviikkoa, ja sitä kautta tosi tiiviissä yhteistyössä kahden muun tapahtuman, edellä mainittujen Team4Learningin ja Juhlaseminaarin kanssa. Markkinointi ei ole vain synttäreiden markkinointia, se on myös koko viikon markkinointia. Yhteistyökumppaneita ei haeta yksin, vaan niitä haetaan paljon Juhlaviikkona. Tähän mennessä ajatukset tästä on vielä ristiriitaiset: joukossa on voimaa, mutta toisaalta samalla on tosi monta lusikkaa samassa sopassa.

#tiimiakatemia25, tiimiakatemia, iltajuhla, synttärit, tiimiakatemian synttärit, visual thinking, drawing, draw, visuaalinen ajattelu, visuaalisuus, visuaalisuus tiimiyrityksessä, save the date, 20.1.2018, piippukatu, jamk, projektiryhmä, projekti, tapahtuma, tema4learning, juhlaseminaari

Missä ollaan nyt? 

Paikka ei aiheuta enää niin paljoa sydämentykytyksiä, koska me ollaan päätetty vaihtaa se Tiimiakatemialle. Tänne, missä kaikki se tekeminen tapahtuu ja on tapahtunut. Piippukadulle ei mahdu niin paljoa porukkaa, mutta täällä tunnelma on se juttu. Ja lähinnä otan vaan isona näyttämisen paikkana sen, miten toimistosta ja päivittäisestä ympäristöstä luodaan parhaat synttärit ikinä!

_MG_1744 m

Haastavaa on tosiaan edelleen se, että meihin vaikuttaa tosi moni erilainen ja eri mieltä oleva ihminen. Sen lisäksi ollaan riippuvaisia muiden tekemisestä. Kysyttiin me tarjousta, haetaan alkoholilupaa, kootaan kolmen eri tapahtuman yhteissähköpostia. Nopeita päätöksiä on vaikea tehdä ja mennä siitä eteenpäin. Sen lisäksi kaikilla tuntuu olevan erilainen mielipide ja ajatus siitä, mitä tuleman pitää. Välillä on vaikea pitää mielessä, että projektiryhmä tekee loppupeleissä päätökset, koska meillä on se kaikki vastuu ja riskikin.

Mitä tapahtuu seuraavaksi?

Yhteistyösähköpsoti on nyt valmis kontaktilistan ohella, joten on aika ruveta kontaktoimaan erilaisia yrityksiä ja organisaatioita. Sen lisäksi ohjelmarunko pitäisi lyödä lukkoon ja alkaa ottamaan yhteyttä esiintyjiin ja juontajiin. Muiden projektiryhmäläisten puolesta en voi puhua, mutta edellä oli asioita, joihin ainakin mun on aika paneutua. Ensi viikon alussa karistetaan syysloman rippeet jaloista ja aloitetaan viikko muutamalla napakalla palaverilla!

#tiimiakatemia25, tiimiakatemia, iltajuhla, synttärit, tiimiakatemian synttärit, visual thinking, drawing, draw, visuaalinen ajattelu, visuaalisuus, visuaalisuus tiimiyrityksessä, save the date, 20.1.2018, piippukatu, jamk, projektiryhmä, projekti, tapahtuma, tema4learning, juhlaseminaari

Fiilis on hyvä ja odottava, tulevat puhelut ja tapaamiset jännittää. Olen niin oman mukavuusalueeni ulkopuolella soittaessani yrityksille ja samalla myymällä meidän tapahtumaa heille. Tulta päin!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s